середу, 26 грудня 2012 р.

LemON. Назва яку варто запам'ятати


Із музичними гуртами з різноманітних талант-шоу часто буває так, що після того як вони починають музичну кар'єру, значну частину з них стає просто неможливо слухати. "Фабриканти" та "напів-фабриканти" стають музичним напівфабрикатом, переробленим, "перепакованим" продуктом, який слухання якого може вплинути на ваш смак так само, як фаст-фуд на шлунок :). 

Але все вище написане не стосується гурту, який я відкрив для себе цілком недавно (близько двох тижнів тому) гурт брав участь у одному із талант-шоу, правда (на щастя) не в українському, а в польському, під назвою "Must be the music" і не просто брала участь, а перемогла десяток інших конкурсантів, серед яких також було багато "нешаблонних" особистостей.  


 Кілька тижнів тому гурт випустив свій дебютний альбом, який одразу ж отримав статус найкраще продаваного альбому на польському Itunes, а пісні групи добрались до вершин польських музичних гіт-парадів, зокрема найпопулярнішого - "Poplista". 


обкладинка дебютного альбому "LemON"
Отже, гурт має назву "LemON" і його засновником та фронтменом є лемко, Igor Herbut, (звідти і назва "Лем"-"он"), який із своїм кузеном та ще декількома талановитими музиками створили групу під час кастинґів до програми Must Be the Music. Бас, перкусія (ударні інструменти) скрипка, та ориґінальний та харизматичний голос вокаліста створюють неповторне звучання і роблять цю групу одним із найкращих та найперспективніших молодих гуртів наших найближчих західних сусідів. 
Альбом складається із польськомовних, лемківсько -мовних та україномовних пісень. Кожна з них містить особливу емоційність цікаві ліричні тексти та музичність групи, завдяки чому плита слухається з задоволенням. 

Треклист:
----
1. Litaj ptaszko (prolog)
2. Litaj ptaszko
3. Tepło
4. Wiej
5. Dewiat
6. Lżejszy
7. Napraw
8. All You Need Is Love
9. Bez Boju
10. Będę z Tobą (radio edit)
11. Pizno
12. Nice (epilog) feat. Marcin Kuczewski
13. Będę z Tobą
14. Wiem, że nie śpisz (Bonus Track)

----
Тепер трохи музики:

перший номер на диску (з цією піснею гурт прийшов на відбірковий тур програми)




...а це "Tepło", яку вони виконували у фіналі 



Вартим уваги також є те, що гурт співає також на плиті багато по лемківськи. Композиція "Пізно" є однією із найцікавіших на альбомі.





а це буде несподіванка для українських слухачів гурту :) Вакарчукове "Без Бою" у виконанні Іґора




Мене це виконання спонукало до повторного пережиття "Без Бою". Чудово задумано і немає нічого спільного з оригіналом в музичному плані.

Загалом альбом заслуговує на оцінку 5/5 (якщо музиці необхідно надавати якісь оцінки).

Від прослуховування альбому в мене залишились найпозитивніші враження. От така приємна несподіванка на кінець цього музичного року.    

---
Повністю альбом в Україні можна легально прослухати у сервісі " Яндекс Музика"



Немає коментарів: