вівторок, 9 червня 2009 р.

Twitter і знаменитості


Twitter - ця назва напевно відома вже всім хто використовує інтернет не лише для перебування в одній із популярних соціальних мереж, а хоч інколи читає болґи.


Однією із найхарактерніших рис цього сервісу є використання його відомими людьми й тими хто зараховується до шоу-бізнесу (не люблю цього слова) особливо західного.
Сама популярність твітеру починається десь від використання його Аштоном Катчером та Брітні Спірс. Здавалося б звичайний у наш час маркетинґ - зірка рекламує собою сервіс і притягує нових користувачів.
Проте феномен використання зірками сервісу "Твіттер" полягає що знаменитостей у сервісі більшає й вони справді пишуть там свої мікроблоґи.
Особливістю цих мікроблогів є те, що вони найчастіше є доволі неофіційними і приближують зірок своїм фанам. Фанат дізнається про свого кумира не лише через його творчість, але й те як пройшов його день, його настрій і що цікавого він побачив. Ще якісь 20 -15 років тому хтось міг знати свого кумира лише за його музикою (творчістю) й часто не знати який він на вигляд, то сьогодні він може дізнатись що снідала та чи інша знаменитість.

У мене намає однозначної думки добре це чи погано. Така ситуація має свої плюси та мінуси. Плюсом є те, що ти не прогавиш нічого від улюбленої знаменитості (хоч бути вкурсі можна і через RSS канал із офіційного сайту), також можна побачити на за ким слідує та чи інша знаменитість. Мабуть головне що проявляється у використанні зірками твітера (для одних це плюс - для інших мінус) - це те що ми бачимо, що знаменитості такі самі люди як і інші (часто ми просто не можемо уявити собі, що та чи інша відома людина теж читає газети їсть спить та ін...). Це трохи "обдирає" кумира із недоступності, вийнятковості, яка переноситься нами у чисто фізичний вимір його існування. Проте таке своєрідне "приземлення" знаменитості не означає, що її творчість, спосіб розуміння світу та його перетворення через себе є менш вартісним чи схожим на наш.

Поки, що українським зіркам таке "приземлення" не загрожує)), бо на твіттері їх не так вже й багато... Мною була знайдена лише Солістка "Крихітки Цахес" Каша Сальцова.
А ось один із списків закордонних знаменитостей на твіттері http://www.celebritytweet.com/

Немає коментарів: